صفحه نخست | اخبار و رویدادها
آیت الله مو سوی جزایری: امروز می بینیم که حاج سید حسن آقا با کمال قاطعیت و صراحت و قدرت از نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای حمایت می کنند +فیلم و تصاویر

آیت الله مو سوی جزایری گفت: بدون شک اظهار ارادت به یک عالم خدمتگزار، استاد حوزه در مراحل بالا و یادگار حضرت امام‌(س) آن امام بزرگواری که به قدری به گردن همه ما حق دارند که ما هرچه کنیم، قادر نخواهیم بود عشری از اعشار حق آن بزرگوار را ادا کنیم.

به گزارش خبرنگار جماران، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری که یادگار امام در منزل وی حضور یافته بود، در سخنانی به تشریح نحوه آشنایی خویش با حضرت امام از طریق پدر بزرگوار خویش، مرحوم آیت الله سید محمد موسوی جزایری از علمای بزرگ شوشتر جایگاه بیت امام و تجلیل از مرتبه علمی درس خارج حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی پرداخت و گفت: خداوند می فرماید «إن الله اصطفی آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران علی العالمین ذریة بعضها من بعض و الله سمیع العلیم» (سوره آل عمران آیه 33 و 34). خدای تبارک و تعالی از پیغمبران و انبیای الهی که یاد می کند گاهی به صورت شخصی یعنی شخص یک پیغبر را نام می برد «إن الله اصطفی آدم و نوح»؛ آدم و نوح اشخاص بلند مرتبه‌ای هستند که خدای تبارک و تعالی آنها را برگزیده و در آیه شریفه مطرح فرموده است، ولی در این آیه می فرماید: «و آل ابراهیم و آل عمران» که اینجا دیگر سخن از یک نفر نیست بلکه از اهل بیت و خانواده است.

حضرت ابراهیم (علی نبینا و آله و علیه السلام) سرسلسله بود، اما خدای تبارک و تعالی می‌فرماید که ما خاندان ابراهیم را برگزیدیم که ابراهیم یک نفر و عضوی از آن‌ها بود؛ درست است سر سلسله بود، اما این اصطفی مختص خود او نبود و مربوط به آل ابراهیم بود. درباره عمران و آل عمران «علی العالمین ذریة بعضها من بعض» (‌هم به کار رفته است). (خطاب خداوند) در رابطه با حضرت داود(ع) باز خطاب به خود داود نیست، بلکه آل داود مورد نظر است و می‌فرماید: «اعملوا آل داود شکرا و قلیل من عبادی الشکور» (سوره سبأ آیه 13) «ای آل داود» که شامل خود داود و بستگان نزدیک او مانند حضرت سلیمان‌(ع) می شود.

خداوند در آیه ٣٦ سوره نور هم می‌فرماید «فی بیوت أذن الله أن ترفع و یذکر فیها اسمه» و باید این بیوت را شناخت. «فی بیوت» که خدای تبارک و تعالی مطرح می‌کند بیوتی است که "أذن الله أن ترفع و یذکر فیها اسمه»؛ از خاتم انبیاء محمد مصطفی‌‌(ص) سؤال می‌شود یا رسول الله «هل هذه البیوت مساجد – آیا مراد از این بیوت مساجد هستند؟» حضرت فرمود: لا گفتند: پس مقصود از این بیوت چیست؟ فرمود: بیوت الأنبیا و أوصیا انبیا. در روایتی که جلال الدین سیوطی و برخی بزرگان اهل سنت تتمه‌ای برای این روایت آورده اند بسیار جلب توجه می‌کند. گفتند که «فقام ابوبکر –‌ابوبکر بلند شد» «و اشار بیده إلی بیت علی و فاطمه‌– با دستش اشاره کرد به خانه علی و فاطمه و گفت «یا رسول الله‌(ص) إن هذا البیت منها – آیا این خانه هم از آنها است؟» پیغمبر فرمود: نه « من افاضلها – این خانه از برترین و والاترین خانه های انبیا است» چرا؟ چون متعلق به خاتم انبیا محمد مصطفی‌(ص) است.

در آیه شریفه می‌فرماید: «إنما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت» (سوره احزاب آیه 33) باز موضوع بیت است این بیت کیست؟ فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها که یک نفر نیست؛ خانواده است.

گاهی از اوقات ما به این موضوع پی می‌بریم از طریق نقل عن ادله سمعیه و نقلیه آیات درباره آل ابراهیم سخن می‌گوید درباره آل عمران سخن می‌گوید آیات قرآن،‌ احادیث و روایات گاه چیزی است که ما از طریق وجدان خودمان احساس کردیم و آن را لمس کرده ایم.

تفضل الهی در این زمینه مهم است. مراجع زیادی بودند، بزرگانی در طول تاریخ بودند که آمدند و در زمان خودشان واقعا خدمات ارزنده ای انجام داده اند و شخصیتشان برجسته بود، اما وقتی که از دنیا رفتند چراغشان خاموش شد.

ولی بعضی از بزرگان هم بودند که خدای تبارک و تعالی به آنها تفضل کرد اینجا دیگر اینها مثل آدم و نوح نبودند که یک شخص مطرح باشد بلکه مثل آل ابراهیم و آل عمران و آل داود تبدیل به یک بیت و یک خانواده شدند که نسلا بعد نسل مشعل های فروزانی باشند که إن شاء الله جامعه از وجودشان پرتو بگیرد بهره مند شود و به فیض برسد.

امام از جمله آن بزرگوارانی است که خدای تبارک و تعالی به او تفضل نمود و شخصیت خود ایشان در اوج قله است.  ما درباره امام می خواهیم چه بگوییم؟ در حالی  که مجلس گنجایش ندارد و زبان ما هم قاصر است و شنوندگان عزیز خودشان بهتر می دانند و همه ایشان را می شناسند و نیازی به گفتن نیست. درباره  شخصیت امام عزیز ما پدر بزرگوار ما پدر روحی ما نجات دهنده ملت ما این تعبیر ابوالعلای معری در وصف سید مرتضی قابل صدق است: «لوجبته لرأیت الناس رجل و دهر فی ساعت و الأرض فی دار».

امروز خبرنگاری از من سؤال کرد که شما از زمانی نام امام خمینی‌(س) را شنیدید؟ گفتم زمانی من نام ایشان را شنیدم که هنوز نامشان، امام خمینی(س) نبود و اسم ایشان حاج آقا روح الله بود و خودم هم کودک هفت و هشت ساله ای بودم. گفتم بیش از 60 سال است که من اسم امام را شنیدم گفتند از زبان چه کسی؟ گفتم از زبان پدرم، مرحوم آیت الله سید محمد موسوی جزایری، که از علمای بزرگ شوشتر بودند؛ شوشتر شهر کوچکی است، اما علمای بزرگی دارد. واقعا این شهر گنجایش اینها را نداشت. چند نفر دیگر هم بودند از جمله مرحوم آقای سید محمد تقی  صاحب قاموس الرجال که امروز ذکر خیرشان گذشت و ایشان با آن همه تحقیقات و زحماتی که کشیدند در شوشتر ساکن بودند و مسجدی هم داشتند و پیش نماز بودند و کار آخوندی می کردند اما در عین حال خیلی هم زحمت می کشیدند و برای وقشان ارزش قائل بودند.

نام مرحوم دایی ما آقا سید محمد آل طیب را شاید شنیده باشید. بیت آل طیب هم بیتی بودند. مرحوم والد آقا سید محمد واقعا به امام ارادت داشتند. این موضوع به بیش از 60 سال باز می‌گردد. از بابت رفت و آمد به قم و سایر موارد با ایشان مرتبط بودند؛ به خصوص کتاب کشف الاسرار را خوانده بودند. حضرت امام در این کتاب در جملاتی در مورد رضاخان، مسأله کشف حجاب و انگلیسی بودن رضاخان داشتند. مرحوم والد آقا جملات را حفظ کرده بوده و بر منبر به نقل از امام با آن تعبیری که عرض کردم، مطرح می کردند.

خلاصه، ماه رمضان من منبر می رفتم و جمعیت زیادی می آمد. به خصوص هر وقت مسأله حجاب را مطرح می کردم، حتما نامی از حضرت امام و مرحوم والد آقا نام می بردم. خدا هر دوی آنها را رحمت کند.

ما از آن موقع مرید حضرت امام بودیم و ادامه پیدا کرد و به شکل دیگری درآمد. با قضیه انقلاب و فوت آقا مصطفی وارد فاز دیگری شدیم. البته پیش از آز هم وکیل حضرت امام  در اهواز بودیم و  از طریق مرحوم آقای پسندیده با ایشان ارتباط داشتیم. ارتباط ما میسر نبود مگر از طریق مرحوم آقای پسندیده که نسبت به ما محبت داشتند.

تا اینجا مقدمات انقلاب را خدا فراهم کرد و به طور جد و با تمام وجود وارد شدیم و الحمد لله رب العالمین که خدا تفضل کرد خیلی به آسانی می شود گفت که این انقلاب ما و نفس گرم حضرت امام و دعاهای امام مورد توجه حضرت ولی عصر ارواح ما فدا قرار گرفت و الحمدلله این انقلاب به پیروزی رسید.

اکنون هنوز هم سر سفره امام نشسته ایم برای اینکه رهبر معظم انقلاب شاگرد خلف صالح و برومندی از مکتب حضرت امام خمینی (قدس الله) است.

خلاصه کلام بنده تطبیق آیه شریفه بر این بیت شریف و بزرگوار است. امام از دار دنیا رفت و خبرگان، رهبر معظم انقلاب را معین کردند. ایشان زمینه مردمی داشت و مردم به زودی گروه گروه، با مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای، بیعت کردند.

شما می دانید شخصیت برجسته ای مثل حضرت امام خیلی خودش مورد علاقه مردم بود بیت ایشان هم مورد علاقه و احترام است و طبیعی است مردم به فرزند ایشان عشق و علاقه سوزانی داشته باشند این طبیعی است که ما آن را در همه جا مشاهده می کنیم و بین مردم هم متعارف است.

مقام علمیت حاج سید احمد آقا، فضل او و اعتمادی که حضرت امام به او داشتند شایان توجه است و از ایشان یک شخصیت ممتاز می ساخت. اما موضوع بسیار حساس اینکه خود این امر یک میدان امتحان است. با وجود علاقه مردم به این بیت، اگر کسی ظرفیت بالای سید احمد آقا را نداشت و با خدا معامله نکرده بود؛ برایش دشوار بود که به فرد دیگری ارجاع دهد. اما به یاد دارید ایشان یکی از کسانی بود که رهبری آیت الله العظمی خامنه ای تائید و پایه گذاری کرد و به آن تشویق نمود. اینجاست که ببینید «فی تقلب الاحوال علم جواهر الرجال» اینجا تقلب الاحوال است خیلی مهم است «آخر ما یخرج منک» «قلوب الصدیقین حب الجاه» خیلی مهم است امتحان بزرگی است که انصافا این مرد بزرگ از عهده این امتحان به در آمد.

یادم است همان روزهای اول، رهبری برای عرض تسلیت نزد ایشان رفته بودند. کلمات حاج سید احمد آقا واقعا تکان دهنده بود که شما رهبر ما هستید ما در کنار شما از شما حمایت می کنیم و پشتیبان شما هستیم هرچه شما امر بفرمایید اطاعت شما واجب است شما ولی امر ما هستید. اینها کلمات چه کسی بود؟ این کلمات از زبان کسی بود که سراسر کشور نگاهشان بعد از رحلت امام به ایشان بود. مردم به حاج احمد آقا و حضرت امام علاقه داشتند. ایشان با خدا معامله کردند و اعتمادی هم که حضرت امام به حاج سید احمد آقا داشت واقعا مهم بود و ارادت ما را هم بر می انگیخت. اما این مرحله را که گفتم، از هر فرد عادی ساخته نیست مگر اینکه که واقعا اهل عرفان باشد و مقام والایی از ایمان و تقوای الهی داشته باشد و شهواتش در ایمان به خدا  ذوب شده باشد. قدس الله نفسه، خداوند با پدر بزرگوارش و با اجداد طاهرینش محشورش بفرماید.

بعد از ایشان هم می بینیم امروز الحمد لله این چراغ با نوه حضرت امام(س) روشن تر است؛ شخصیت شریفی که امروز در خدمت ایشان هستیم. بحمد الله تعالی مدرس استاد درس خارج هستند و من از دوستان مطلع شنیده ام که خدا به ایشان کرامت کرده که درس خارج را که از سطوح بالای علمی است به صورت پر بار و پر محتوا تدریس می کنند. ایشان در عین حال همان راه پدر را در پشتیبانی از نظام اسلامی ادامه دادند چون بالاترین یادگار امام نظام اسلامی است. حضرت امام برای نظام ارزش و اهمیت بسیاری قائل بودند و حاج احمد آقا هم به همین دلیل برای حفظ نظام این فداکاری کردند. امروز می بینیم  که حاج سید حسن آقا با کمال قاطعیت و صراحت و قدرت  از نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه حمایت می کنند. ما این مواضع حکیمانه و عارفانه را اجر می نهیم و از این شخصیت والا صمیمانه سپاس گزاری می کنیم. خدا ان شاء‌الله طول عمر به ایشان کرامت بفرماید و ان شاء الله توفیقاتشان را روز به روز بیافزاید و خیر دنیا و آخرت به ایشان کرامت بفرماید و ما را هم قدردان این نعمت قرار دهد. اینها نعمت های الهی است که لئن شکرتم لأزیدنکم. بله، باید شکر این نعمت های الهی را به جا بیاوریم این است که می بینیم الحمدلله هیچ قدرتی امروز نمی تواند نظام ما را تهدید کند. واقعا ما به رأی العلم مشاهده کردیم، که امریکا با وجود اینکه بالاترین قدرت دنیوی و مادی محسوب می شود، علنا در برابر نظام اسلامی و رهبر انقلاب ما اظهار ضعف و اظهار عجز می کند و به گفته حضرت امام هیچ غلطی نتوانستند بکنند و امروز نظام اسلامی ما با کمال قدرت و عزت در دنیا می درخشد. باید بدانیم این نعمت های الهی به برکت این فداکاری ها است. امثال این حزم نفس، بزرگواری، کرامت و تقوا نعمت های بزرگ را به دنبال دارد.

من شرمنده ام از اینکه یک مقدار حرفم طولانی شد و خلاف ادب بود. بزرگواران ببخشند.

عرض کنم «اخص بذکر» جمعی از ائمه جمعه استان که از شهرهای دور و نزدیک محبت کردند و تشریف فرما شدند و جمع دیگر هم که علمای اعلام خود اهواز هستند اساتید مبرز که اجابت کردند و تشریف آوردند اهل منبر خطبای گرامی و استاندار محترم و مدیران کل و منطقه آزاد و سایر عزیزان معاونین محترم استاندار فرماندار محترم شهردار محترم اهواز نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی مقدم همه را گرامی می داریم محبت فرمودند «جزائهم الله خیرا و من یعظم شعائر الله و انها من تقوی القلوب»

 

برای مشاهده فیلم مراسم می‌توانید روی تصویر زیر کلیک نمائید.

 

در ادامه گزارش تصویری مراسم مشاهده می‌گردد.

تاریخ و زمان انتشار: یک شنبه 7 دی 1393
نویسنده:
مرجع: پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران
آدرس: http://jamaran.ir/fa/NewsContent-id_69175.aspx