صفحه نخست | اخبار و رویدادها
برگزاری مراسم چهلم حجت الاسلام و المسلمین منهاج: مرحوم منهاج همواره در راه و خط امام بود

مراسم چهلمین روز درگذشت مرحوم  حجت الاسلام و المسلمین محمد منهاج سه شنبه شب بر سر مزار آن مرحوم در صحن آیت الله سید مصطفی خمینی حرم مطهر حضرت امام خمینی(س) برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبری جماران، مراسم چهلمین روز درگذشت مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمد منهاج که از اعضای بیت حضرت امام(س) و سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف بودند، بر سر مزار آن مرحوم در صحن آیت الله سید مصطفی خمینی حرم مطهر حضرت امام خمینی(س) با حضور حجت اسلام و المسلمین سید حسن خمینی یادگار گرانقدر حضرت امام و سایر شخصیت های سیاسی و خانواده و آشنایان آن مرحوم برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مقدم معاون بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و از دوستان نزدیک آن مرحوم در این مراسم ضمن یادآوری اهمیت شب قدر گفت: چه زمانی انسان به خود فراموشی و خودنسیانی می رسد؟ یعنی آدمی در جایگاهی قرار گیرد که خود را از یاد ببرد و خویشتن را فراموش کند. به دو گونه می توان به این پرسش پاسخ داد. در یک گونه از این خود فراموشی انسان خود و شخصیت و هویت راستین خود را از یاد می برد  و خودی دروغین را به جای خود آشنا برگیرد. زمانی که انسان جسم و خواسته های قوای جسمی را به جای خود راستین و اصلی گیرد و باورش شود که من یعنی این بدن و تن و طبیعتاً خواسته های این جسم چیزی جز شکم و شهوت و قدرت و مقام و عنوان نخواهد بود.
وی پس از ذکر حکایتی از مثنوی معنوی ادامه داد: این انسان خویشتن را فراموش کرده است و به جای آن که خود واقعی اش را آباد کند در زمین دیگری خانه ساخته است. گونه دیگر مسیر تکامل انسان است. آدمی در مسیری که طی می کند دائماً در تکامل است و همواره از خود ضعیف به خویشتن قوی عبور می کند. انسان در نگاه قرآن همواره باید خود خویشتن را در نظر داشته باشد. زمانی که انسان خدا را در زندگی اش فراموش می کند به راه خطا می رود و خویشتن واقعی خود را فراموش می کند.
معاون بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در ادامه افزود: خدا همه چیز انسان است اگر خدا از زندگی انسان رخت بربست انسان خود را از یاد می برد و به جای آن که انسان باشد گرگ درنده و خوک می شود و از انتقام و خشونت و جنایت و تجاوز لذت می برد چون انسانیت خود را از یاد برده است. اگر انسان خدا را فراموش کند خود را فراموش کرده است و انسان خود فراموش ضد اخلاق و انسانیت و کمالات انسانی است. خدا یعنی مظهر زیبایی ها. خدا یعنی مظهر ارزش ها و کمالات و منبع خیرات. خدا یعنی تکیه گاه وجدان و شرف و اخلاق.
دکتر مقدم با اشاره به وضعیت اخلاقی جهان بشری گفت: در متن زندگی انسان غربی بیش از هر زمان دیگری حرکت به سمت مکتب های خداجویانه رشد کرده است چرا که بشر امروز خود را از یاد برده است و انسان امروز انسانیتش بر باد رفته است و می خواهد به خداوند بازگردد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مقدم در ادامه با اشاره به دوستی طولانی اش با آن مرحوم خاطرنشان ساخت: مرحوم منهاج رفیقی شفیق و انسانی خوش فکر بود. منظم و پاک فکر و پاک عمل و خانواده دوست بود. صفا، یکرنگی و درستی فضیلت های اخلاقی چیزی بود که ما از او شاهد و ناظر بودیم. من حدود چهل سال با او حشر و نشر داشتم و دو چیز را همیشه مدنظر داشت اعتقاد و ایمان به راهی که برای خود ترسیم کرده بود و رادمردی و پایمردی به آن ایمان و باور. وی همواره در راه و خط امام بود و نسبت به این راه پایمرد و ثابت قدم بود و همواره عمر و زندگی خودش را در این راه صرف کرد.
حجت اسلام و المسلمین سید حسن خمینی یادگار گرامی حضرت امام(س)، آیت الله موسوی بجنوردی، آیت الله رحمت و حجج اسلام سیدیاسر خمینی، سیدعلی خمینی، عبدالله نوری، علی اکبر محتشمی پور، سراج الدین موسوی، عبدالواحدموسوی لاری، هادی خامنه ای، محمدعلی ابطحی، عباسعلی روحانی، مرتضی اشراقی، شریعتی و نظام زاده و آقایان غلامحسین کرباسچی، علی اشراقی، محمدعلی سبحانی، جواد اطاعت، جواد امام، جهانبخش خانجانی و دکتر هادی و جمعی از همکاران آن مرحوم در وزارت امور خارجه و بیت حضرت امام(س) از جمله شخصیت های شرکت کننده در این مراسم بودند.

تاریخ و زمان انتشار: چهار شنبه 2 شهریور 1390
نویسنده:
مرجع: پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران
آدرس: http://www.jamaran.ir/fa/NewsContent-id_18598.aspx